skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 1 кг картофи
- 1 глава лук
- 100 г сирене
- 100 г пушено топено сирене
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 1-2 щипки чубрица
- 1-2 стръка пресен магданоз
- 1-2 яйца
- 2 с.л брашно
- царевично брашно
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, обелват се и се намачкват на пюре. Към тях се добавя настърганото сирене, нарязаното на парченца топено сирене и скълцаната на ситно глава лук. Прибавя се сол, кимион и черен пипер на вкус. Магданозът се наситнява и заедно с чубрицата се добавя към сместа. Чуква се едното яйце, добавя се брашното и се омесва много добре, до получаването на хомогенна смес. Добре е да престои малко на хладно( 30 минути). След това, от сместа се оформят кюфтенца, които се потапят в разбито яйце, а след това се овалват в царевичното брашно. Изпържват се в сгорещеното олио. Сервирате топли със сос по избор. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар