skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 1 връзка пресен кейл
- 3 розови домата
- 2 стръка пресен лук
- 1 малка главичка бял лук
- сол и зехтин според вкуса
- 200 грама риба тон в зехтин
- 20 грама крутони
- няколко листенца пресен босилек
- нарязан ситно магданоз
- подправки по избор
Начин на приготвяне:
Кейлът може да се бланшира или да се измие и използва суров. Накъсва се ситно в купа, добавят се нарязаните на кубчета домати, наситнен пресен и бял лук, босилек, магданоз или други подправки според вкуса ви. Подправя се със сол и зехтин, разбърква се и се гарнира с риба тона. Салатата се украсява с пресен босилек, крутони и се охлажда. Използвах дресинг за салати на Kotányi, овкусява идеално. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- 100-150 грама натрошено сирене
- нарязан пресен босилек
- 50 грама маслини без костилки
Начин на приготвяне:
Бутер тестото се размразява и нарязва на триъгълници или правоъгълници с равна големина, в зависимост от формата, която желаете. В блендер се слагат маслините, босилека и сиренето. Разбива се 1-2 пъти и сместа се пресипва в купичка. С помощта на лъжица се разпределя в средата на изрязаните тестени части и се завиват краищата. Притискат се и баничките се подреждат в застлана с хартия за печене тавичка. Фурната се загрява предварително на 200 градуса и се изпичат за 20 минути. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 500 грама розови домати
- 1 глава червен лук
- 2-3 листенца пресен босилек
- няколко стръка пресен магданоз
- 1 консерва риба тон в зехтин
- сол и зехтин според вкуса
- маслини за украса
Начин на приготвяне:
Доматите се измиват, подсушават и нарязват на кубчета. Слагат се в купа и се добавя нарязаният на полумесеци червен лук, наситнените босилек, магданоз и риба тон. Овкусява се със сол и зехтин според вкуса и се украсява с маслините. Изстудява се и се поднася с питие по избор. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 500 грама кайма
- 1 глава лук
- 1 настърган морков
- 3 зрели домата
- 3 нарязани скилидки чесън
- 2 супени лъжици доматена паста
- щипка захар
- сол, черен пипер според вкуса
- 2 дафинови листа
- около 1 литър и половина вода или бульон
- червен пипер
- нарязан пресен магданоз
- 4 яйца
- 50 милилитра червено вино
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
В тенджера се налива олио, лукът се нарязва ситно и се запържва. Добавят се моркова, оформените от каймата кюфтенца и се задушава за 3-4 минути. Доматите се настъргват на ренде и заедно с пастата се прибавят. Разбърква се, подправя се със захарта, солта, черния, червения пипер, дафиновия лист, чесъна и магданоза. Наливат се водата, виното и след като заври течността се чукват яйцата. Слага се капак и се готви на слаб огън около 20-25 минути. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 3 домата
- 1 краставица
- 1 главичка лук
- пресен къдрав магданоз
- 3-4 рулца от раци
- сол, зехтин според вкуса ви
- шепа крутони с вкус по избор
- 50 грама настъргано сирене Кефалотири или друго твърдо сирене
- няколко маслини за украса
- 2 стръка нарязан пресен риган или босилек
- 1 супена лъжица балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Зеленчуците се измиват, подсушават и нарязват на кубчета. Слагат се в купа и се добавя ситно нарязания лук. Рулцата се нарязват на кръгчета и добавят към сместа, заедно с наситнен магданоз и риган. Салатата се подправя със сол, зехтин и оцет. Прибавят се настърганото сирене, крутоните и маслините. По желание се украсява с допълнително магданоз. Добър апетит!