RSS

събота, 19 август 2017 г.

Салата с кейл, риба тон и крутони


Необходими продукти:


  • 1 връзка пресен кейл
  • 3 розови домата
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 малка главичка бял лук
  • сол и зехтин според вкуса
  • 200 грама риба тон в зехтин
  • 20 грама крутони
  • няколко листенца пресен босилек
  • нарязан ситно магданоз
  • подправки по избор


Начин на приготвяне:


Кейлът може да се бланшира или да се измие и използва суров. Накъсва се ситно в купа, добавят се нарязаните на кубчета домати, наситнен пресен и бял лук, босилек, магданоз или други подправки според вкуса ви. Подправя се със сол и зехтин, разбърква се и се гарнира с риба тона. Салатата се украсява с пресен босилек, крутони и се охлажда. Използвах дресинг за салати на Kotányi, овкусява идеално. Добър апетит! 


понеделник, 7 август 2017 г.

Бутер банички със сирене, босилек и маслини



Необходими продукти:



  • 400 грама бутер тесто
  • 100-150 грама натрошено сирене
  • нарязан пресен босилек 
  • 50 грама маслини без костилки


Начин на приготвяне:


Бутер тестото се размразява и нарязва на триъгълници или правоъгълници с равна големина, в зависимост от формата, която желаете. В блендер се слагат маслините, босилека и сиренето. Разбива се 1-2 пъти и сместа се пресипва в купичка. С помощта на лъжица се разпределя в средата на изрязаните тестени части и се завиват краищата. Притискат се и баничките се подреждат в застлана с хартия за печене тавичка. Фурната се загрява предварително на 200 градуса и се изпичат за 20 минути. Добър апетит! 


събота, 5 август 2017 г.

Доматена салата с босилек, червен лук и риба тон



Необходими продукти:



  • 500 грама розови домати
  • 1 глава червен лук
  • 2-3 листенца пресен босилек
  • няколко стръка пресен магданоз
  • 1 консерва риба тон в зехтин
  • сол и зехтин според вкуса
  • маслини за украса


Начин на приготвяне:


Доматите се измиват, подсушават и нарязват на кубчета. Слагат се в купа и се добавя нарязаният на полумесеци червен лук, наситнените босилек, магданоз и риба тон. Овкусява се със сол и зехтин според вкуса и се украсява с маслините. Изстудява се и се поднася с питие по избор. Добър апетит!


събота, 29 юли 2017 г.

Доматена яхния с яйца и кюфтенца


Необходими продукти:



  • 500 грама кайма
  • 1 глава лук
  • 1 настърган морков
  • 3 зрели домата
  • 3 нарязани скилидки чесън
  • 2 супени лъжици доматена паста
  • щипка захар
  • сол, черен пипер според вкуса
  • 2 дафинови листа
  • около 1 литър и половина вода или бульон
  • червен пипер
  • нарязан пресен магданоз
  • 4 яйца
  • 50 милилитра червено вино
  • олио за запръжка


Начин на приготвяне:


В тенджера се налива олио, лукът се нарязва ситно и се запържва. Добавят се моркова, оформените от каймата кюфтенца и се задушава за 3-4 минути. Доматите се настъргват на ренде и заедно с пастата се прибавят. Разбърква се, подправя се със захарта, солта, черния, червения пипер, дафиновия лист, чесъна и магданоза. Наливат се водата, виното и след като заври течността се чукват яйцата. Слага се капак и се готви на слаб огън около 20-25 минути. Добър апетит! 



вторник, 25 юли 2017 г.

Зеленчукова салата с крутони, рулца от раци и сирене Кефалотири


Необходими продукти:



  • 3 домата
  • 1 краставица
  • 1 главичка лук
  • пресен къдрав магданоз
  • 3-4 рулца от раци
  • сол, зехтин според вкуса ви
  • шепа крутони с вкус по избор
  • 50 грама настъргано сирене Кефалотири или друго твърдо сирене
  • няколко маслини за украса
  • 2 стръка нарязан пресен риган или босилек
  • 1 супена лъжица балсамов оцет


Начин на приготвяне:

Зеленчуците се измиват, подсушават и нарязват на кубчета. Слагат се в купа и се добавя ситно нарязания лук. Рулцата се нарязват на кръгчета и добавят към сместа, заедно с наситнен магданоз и риган. Салатата се подправя със сол, зехтин и оцет. Прибавят се настърганото сирене, крутоните и маслините. По желание се украсява с допълнително магданоз. Добър апетит! 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...