RSS

събота, 19 август 2017 г.

Картофен пай с кайма и сирене


Необходими продукти:



  • 500 грама мляно месо
  • 5 грама кимион
  • 5 грама черен пипер
  • сол според вкуса
  • 1 настърган морков
  • 1 глава лук
  • 1 пресована скилидка чесън
  • зехтин или олио за запръжка
  • 700 грама картофи
  • 1 супена лъжица масло
  • 100 милилитра прясно мляко
  • 200 грама крема сирене
  • 1 чаена лъжичка чубрица
  • нарязан пресен магданоз


Начин на приготвяне:



Картофите се сваряват, обелват и нарязват. Слагат се в купа, добавят се маслото, сол и черен пипер на вкус и прясното мляко. С помощта на преса зеленчуците се пюрират. Половината от пюрето се разпределя равномерно на дъното на тава, а останалото се слага в шприц, смесено с крема сиренето. В тиган се загрява зехтина, запържват се лука, моркова, каймата и се подправя със сол, черен пипер, кимион и чесън. Разбърква се, добавя се чубрицата и част от нарязания магданоз. След като се запържи, плънката се разпределя върху пюрето. Шприцова се останалата картофена смес, фурната се загрява на 200 градуса и ястието се запича за 30 минути. Поръсва се с магданоз, разрязва се и се поднася. Добър апетит! 


Салата с кейл, риба тон и крутони


Необходими продукти:


  • 1 връзка пресен кейл
  • 3 розови домата
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 малка главичка бял лук
  • сол и зехтин според вкуса
  • 200 грама риба тон в зехтин
  • 20 грама крутони
  • няколко листенца пресен босилек
  • нарязан ситно магданоз
  • подправки по избор


Начин на приготвяне:


Кейлът може да се бланшира или да се измие и използва суров. Накъсва се ситно в купа, добавят се нарязаните на кубчета домати, наситнен пресен и бял лук, босилек, магданоз или други подправки според вкуса ви. Подправя се със сол и зехтин, разбърква се и се гарнира с риба тона. Салатата се украсява с пресен босилек, крутони и се охлажда. Използвах дресинг за салати на Kotányi, овкусява идеално. Добър апетит! 


понеделник, 7 август 2017 г.

Бутер банички със сирене, босилек и маслини



Необходими продукти:



  • 400 грама бутер тесто
  • 100-150 грама натрошено сирене
  • нарязан пресен босилек 
  • 50 грама маслини без костилки


Начин на приготвяне:


Бутер тестото се размразява и нарязва на триъгълници или правоъгълници с равна големина, в зависимост от формата, която желаете. В блендер се слагат маслините, босилека и сиренето. Разбива се 1-2 пъти и сместа се пресипва в купичка. С помощта на лъжица се разпределя в средата на изрязаните тестени части и се завиват краищата. Притискат се и баничките се подреждат в застлана с хартия за печене тавичка. Фурната се загрява предварително на 200 градуса и се изпичат за 20 минути. Добър апетит! 


събота, 5 август 2017 г.

Доматена салата с босилек, червен лук и риба тон



Необходими продукти:



  • 500 грама розови домати
  • 1 глава червен лук
  • 2-3 листенца пресен босилек
  • няколко стръка пресен магданоз
  • 1 консерва риба тон в зехтин
  • сол и зехтин според вкуса
  • маслини за украса


Начин на приготвяне:


Доматите се измиват, подсушават и нарязват на кубчета. Слагат се в купа и се добавя нарязаният на полумесеци червен лук, наситнените босилек, магданоз и риба тон. Овкусява се със сол и зехтин според вкуса и се украсява с маслините. Изстудява се и се поднася с питие по избор. Добър апетит!


събота, 29 юли 2017 г.

Доматена яхния с яйца и кюфтенца


Необходими продукти:



  • 500 грама кайма
  • 1 глава лук
  • 1 настърган морков
  • 3 зрели домата
  • 3 нарязани скилидки чесън
  • 2 супени лъжици доматена паста
  • щипка захар
  • сол, черен пипер според вкуса
  • 2 дафинови листа
  • около 1 литър и половина вода или бульон
  • червен пипер
  • нарязан пресен магданоз
  • 4 яйца
  • 50 милилитра червено вино
  • олио за запръжка


Начин на приготвяне:


В тенджера се налива олио, лукът се нарязва ситно и се запържва. Добавят се моркова, оформените от каймата кюфтенца и се задушава за 3-4 минути. Доматите се настъргват на ренде и заедно с пастата се прибавят. Разбърква се, подправя се със захарта, солта, черния, червения пипер, дафиновия лист, чесъна и магданоза. Наливат се водата, виното и след като заври течността се чукват яйцата. Слага се капак и се готви на слаб огън около 20-25 минути. Добър апетит! 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...