skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 500 грама мляно месо
- 5 грама кимион
- 5 грама черен пипер
- сол според вкуса
- 1 настърган морков
- 1 глава лук
- 1 пресована скилидка чесън
- зехтин или олио за запръжка
- 700 грама картофи
- 1 супена лъжица масло
- 100 милилитра прясно мляко
- 200 грама крема сирене
- 1 чаена лъжичка чубрица
- нарязан пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, обелват и нарязват. Слагат се в купа, добавят се маслото, сол и черен пипер на вкус и прясното мляко. С помощта на преса зеленчуците се пюрират. Половината от пюрето се разпределя равномерно на дъното на тава, а останалото се слага в шприц, смесено с крема сиренето. В тиган се загрява зехтина, запържват се лука, моркова, каймата и се подправя със сол, черен пипер, кимион и чесън. Разбърква се, добавя се чубрицата и част от нарязания магданоз. След като се запържи, плънката се разпределя върху пюрето. Шприцова се останалата картофена смес, фурната се загрява на 200 градуса и ястието се запича за 30 минути. Поръсва се с магданоз, разрязва се и се поднася. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 1 връзка пресен кейл
- 3 розови домата
- 2 стръка пресен лук
- 1 малка главичка бял лук
- сол и зехтин според вкуса
- 200 грама риба тон в зехтин
- 20 грама крутони
- няколко листенца пресен босилек
- нарязан ситно магданоз
- подправки по избор
Начин на приготвяне:
Кейлът може да се бланшира или да се измие и използва суров. Накъсва се ситно в купа, добавят се нарязаните на кубчета домати, наситнен пресен и бял лук, босилек, магданоз или други подправки според вкуса ви. Подправя се със сол и зехтин, разбърква се и се гарнира с риба тона. Салатата се украсява с пресен босилек, крутони и се охлажда. Използвах дресинг за салати на Kotányi, овкусява идеално. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- 100-150 грама натрошено сирене
- нарязан пресен босилек
- 50 грама маслини без костилки
Начин на приготвяне:
Бутер тестото се размразява и нарязва на триъгълници или правоъгълници с равна големина, в зависимост от формата, която желаете. В блендер се слагат маслините, босилека и сиренето. Разбива се 1-2 пъти и сместа се пресипва в купичка. С помощта на лъжица се разпределя в средата на изрязаните тестени части и се завиват краищата. Притискат се и баничките се подреждат в застлана с хартия за печене тавичка. Фурната се загрява предварително на 200 градуса и се изпичат за 20 минути. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 500 грама розови домати
- 1 глава червен лук
- 2-3 листенца пресен босилек
- няколко стръка пресен магданоз
- 1 консерва риба тон в зехтин
- сол и зехтин според вкуса
- маслини за украса
Начин на приготвяне:
Доматите се измиват, подсушават и нарязват на кубчета. Слагат се в купа и се добавя нарязаният на полумесеци червен лук, наситнените босилек, магданоз и риба тон. Овкусява се със сол и зехтин според вкуса и се украсява с маслините. Изстудява се и се поднася с питие по избор. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 500 грама кайма
- 1 глава лук
- 1 настърган морков
- 3 зрели домата
- 3 нарязани скилидки чесън
- 2 супени лъжици доматена паста
- щипка захар
- сол, черен пипер според вкуса
- 2 дафинови листа
- около 1 литър и половина вода или бульон
- червен пипер
- нарязан пресен магданоз
- 4 яйца
- 50 милилитра червено вино
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
В тенджера се налива олио, лукът се нарязва ситно и се запържва. Добавят се моркова, оформените от каймата кюфтенца и се задушава за 3-4 минути. Доматите се настъргват на ренде и заедно с пастата се прибавят. Разбърква се, подправя се със захарта, солта, черния, червения пипер, дафиновия лист, чесъна и магданоза. Наливат се водата, виното и след като заври течността се чукват яйцата. Слага се капак и се готви на слаб огън около 20-25 минути. Добър апетит!