RSS

петък, 5 април 2019 г.

Скумрия на скара

Необходими продукти:



  • 2 броя риба скумрия
  • морска фина сол на вкус
  • сок от един лимон
  • стрит сушен девесил
  • зехтин и щипка пушен червен пипер


Начин на приготвяне:


Рибата се почиства и измива. Подсушава се и се намазва от всички страни със смес от морска сол, лимонов сок. девесил, зехтин и пипер. Загрявате скара и запичате рибата от всяка страна по 7-10 минути. Поднесете с гарнитура по избор. Добър апетит!


петък, 8 март 2019 г.

Гювечета с картофи, гъби, шунка и топено сирене

Необходими продукти:



  • 400 грама шунка
  • 2-3 стръка зелен лук 
  • 3-4 картофа, обелени и нарязани ситно
  • 1-2 чаени лъжици краве масло 
  • 100 грама топено сирене
  • 100 грама нарязани печурки
  • няколко стръка пресен магданоз
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • сол, черен пипер, червен пипер
  • 50 милилитра доматен сок
  • 1 чаена лъжичка розмарин 
  • няколко стръка копър за поръсване
  • 100 нарязан тънко кашкавал


Начин на приготвяне:


В тенджера сгорещете маслото и сотирайте лука, картофите, гъбите и чесъна. Към тях прибавете сол, черен и червен пипер на вкус, доматен сок, розмарин, магданоз, шунката, нарязана на кубчета. Разбъркайте сместа и я разпределете в глинени гювечета. Във всяко сложете топено сирене и парченца кашкавал. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 60 минути. Охладете и поръсете с нарязан ситно копър. Добър апетит!


четвъртък, 7 март 2019 г.

Пиле с ориз, грах и бейби моркови

Необходими продукти:



  • 1 цяло пиле
  • 1 глава лук 
  • 150 грама микс грах и мини моркови
  • 1 чаена чаша ориз
  • 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
  • фина морска сол за поръсване
  • сок от един лимон 
  • 1-2 супени лъжици разтопено масло 
  • черен пипер


Начин на приготвяне:


Пилето се измива и подсушава, лукът се запържва в част от маслото, добавят се зеленчуците и ориза. Разбърква се и след 5 минути сместа се пресипва в тава. Разположете пилето отгоре, намажете го със дресинг от масло, лимонов сок, морска сол, черен пипер, пушен червен пипер. Налейте 3 чаени чаши вода, загрейте фурната на 180 градуса и печете около час. Добър апетит!




петък, 15 февруари 2019 г.

Пица Сърце


Необходими продукти:



  • 3 чаени чаши брашно
  • 1 пакетче суха мая
  • щипка сол, щипка захар
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1/2 чаена чаша топла вода
  • 2 супени лъжици доматен сос
  • босилек, риган и магданоз
  • колбас по избор
  • 1-2 супени лъжици царевица от консерва
  • печена чушка
  • 150-200 грама настърган кашкавал


Начин на приготвяне:


Смесете брашното с маята, добавете солта, захарта и към тях налейте топлата вода + зехтина. Разбъркайте и замесете тесто. Оставете го да втаса, след което разточете и оформете като сърце. Намажете блата с доматен сос, поръсете с нарязаните подправки. Гарнирайте с колбаса, царевицата, поръсете с кашкавал. Нарежете чушката на ивици и оформете надписа както е на снимките. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете за 40 минути. Добър апетит!


неделя, 13 януари 2019 г.

Мариновани пържоли с чесън, масло и магданоз


Необходими продукти:



  • 3-4 свински пържоли 
  • 2 скилидки чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 2 супени лъжици разтопено масло 
  • сол, черен пипер на вкус


за апетитката


  • 4-5 мариновани червени чушки 
  • 1 скилидка чесън 
  • 400 грама цедено кисело мляко 
  • 100 грама майонеза 
  • сол на вкус


Начин на приготвяне:


Месото се слага в купа, а в блендер се разбиват чесъна, магданоза и маслото. Пържолите се заливат със сместа и се оставят да се мариноват в нея за 3-4 часа. След това се пекат на предварително загрята скара. От маслото в маринатата стават крехки и сочни. Нарежете или смелете чушките заедно с чесъна, добавете цеденото мляко, майонезата и сол на вкус. Разбъркайте до хомогенност, поднесете пържолите с охладената апетитка. Добър апетит! 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...