skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 1 килограм кайма
- сол, черен пипер на вкус
- 1 яйце + връзка магданоз
- 1 стрък пресен чесън
- 100 грама печурки, мариновани
- 2 сварени яйца
- 1 морков, обелен и сварен
- няколко кисели краставички
- 100 грама топено сирене
- 100 грама сирене гауда
Начин на приготвяне:
В купа сложете каймата и добавете сол, черен пипер, нарязани ситно магданоз и чесън. Чукнете яйцето и размесете сместа. Разстелете я върху хартия за печене. В средата на блата сложете гъби, яйца, морков, кисели краставички. Покрийте с топено сирене, сирене гауда и завийте на руло. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете до златисто. Поднесете с гарнитура от картофено пюре или зеленчукова салата. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 100 грама млечна коприва
- сок от един лимон
- 1-2 стръка пресен чесън
- 3-4 листенца прясна мента
- половин връзка пресен джоджен
- 1/3 чаена чаша ориз
- 2 супени лъжици зехтин или олио
- сол, черен пипер на вкус
- 1 морков, обелен и нарязан ситно
- 1 домат от консерва, настърган
- 1 жълтък за застройка
- 200 грама кисело мляко
- 2-3 стръка магданоз
Начин на приготвяне:
Копривата се почиства, измива и попарва. Прецежда се от водата, която заделяте за супата, нарязва се ситно и се връща обратно в тенджерата. Добавяте сок от лимон, нарязани чесън, мента, джоджен. Подправяте със зехтин, сол, черен пипер на вкус. Прибавяте моркова, домата, магданоза и накрая ориза. Оставяте да къкри на тих огън до готовност на зеленчуците. Подправяте със смес от разбит жълтък и кисело мляко. Поднесете топла, добър апетит!
Необходими продукти:
- 2 броя риба скумрия
- морска фина сол на вкус
- сок от един лимон
- стрит сушен девесил
- зехтин и щипка пушен червен пипер
Начин на приготвяне:
Рибата се почиства и измива. Подсушава се и се намазва от всички страни със смес от морска сол, лимонов сок. девесил, зехтин и пипер. Загрявате скара и запичате рибата от всяка страна по 7-10 минути. Поднесете с гарнитура по избор. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 400 грама шунка
- 2-3 стръка зелен лук
- 3-4 картофа, обелени и нарязани ситно
- 1-2 чаени лъжици краве масло
- 100 грама топено сирене
- 100 грама нарязани печурки
- няколко стръка пресен магданоз
- 1 скилидка чесън, пресована
- сол, черен пипер, червен пипер
- 50 милилитра доматен сок
- 1 чаена лъжичка розмарин
- няколко стръка копър за поръсване
- 100 нарязан тънко кашкавал
Начин на приготвяне:
В тенджера сгорещете маслото и сотирайте лука, картофите, гъбите и чесъна. Към тях прибавете сол, черен и червен пипер на вкус, доматен сок, розмарин, магданоз, шунката, нарязана на кубчета. Разбъркайте сместа и я разпределете в глинени гювечета. Във всяко сложете топено сирене и парченца кашкавал. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 60 минути. Охладете и поръсете с нарязан ситно копър. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- 1 глава лук
- 150 грама микс грах и мини моркови
- 1 чаена чаша ориз
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- фина морска сол за поръсване
- сок от един лимон
- 1-2 супени лъжици разтопено масло
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Пилето се измива и подсушава, лукът се запържва в част от маслото, добавят се зеленчуците и ориза. Разбърква се и след 5 минути сместа се пресипва в тава. Разположете пилето отгоре, намажете го със дресинг от масло, лимонов сок, морска сол, черен пипер, пушен червен пипер. Налейте 3 чаени чаши вода, загрейте фурната на 180 градуса и печете около час. Добър апетит!