RSS

четвъртък, 24 септември 2015 г.

Огретенова мусака с кълцано месо



Необходими продукти : 


  • 500г свинско месо
  • 500г картофи
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 150г сирене
  • 1/3ч.ч олио
  • 1 с.л масло
  • 300г кисело мляко
  • 150мл прясно мляко
  • 2 яйца
  • 2 с.л брашно 
  • 300г настърган кашкавал
  • 3-4 скилидки чесън
  • 2-3 стръка пресен копър
  • 1-2 щипки чубрица
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне : 


Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото. Месото се нарязва на ситно. Добавя се към лука. Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Прибавят се към сместа. Добавя се и настърганият морков и скилидките чесън (небелени). Разбърква се добре. След като се позапържи добре всичко, се добавя и натрошеното сирене и подправките. Изсипва се в подмазнена тавичка, наливат се 250мл вода и се запича, докато водата се редуцира. През това време се приготвя сосът за заливката : Брашното се запържва в маслото, след което се разрежда със смесеното прясно и кисело мляко. След като заври се сваля от огъня и се смесва с разбитите яйца и настърганият кашкавал. Подправя се със сол на вкус. Ястието се залива с приготвения сос и се запича до златиста коричка. Добър апетит.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...