Необходими продукти :
- 500г свинско месо
- 500г картофи
- 1 глава лук
- 1 морков
- 150г сирене
- 1/3ч.ч олио
- 1 с.л масло
- 300г кисело мляко
- 150мл прясно мляко
- 2 яйца
- 2 с.л брашно
- 300г настърган кашкавал
- 3-4 скилидки чесън
- 2-3 стръка пресен копър
- 1-2 щипки чубрица
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне :
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото. Месото се нарязва на ситно. Добавя се към лука. Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Прибавят се към сместа. Добавя се и настърганият морков и скилидките чесън (небелени). Разбърква се добре. След като се позапържи добре всичко, се добавя и натрошеното сирене и подправките. Изсипва се в подмазнена тавичка, наливат се 250мл вода и се запича, докато водата се редуцира. През това време се приготвя сосът за заливката : Брашното се запържва в маслото, след което се разрежда със смесеното прясно и кисело мляко. След като заври се сваля от огъня и се смесва с разбитите яйца и настърганият кашкавал. Подправя се със сол на вкус. Ястието се залива с приготвения сос и се запича до златиста коричка. Добър апетит.
0 коментара:
Публикуване на коментар