Необходими продукти :
- 3 горни бутчета
- 30г масло
- 10г къри
- 1 лимон
- подправка вегета на вкус
- черен пипер
за Вегета соса:
- 3-4 по-меки домата
- 1 настърган морков
- 1 глава лук
- половин връзка магданоз
- 2 стръка пресен джоджен
- 1-2 стръка пресен босилек
- 200г по-ситни гъбки печурки
- 1 червена чушка
- черен пипер на вкус
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Бутчетата се измиват и овкусяват с вегета, къри и черен пипер. Върху тях се нареждат резенчета лимон и парченца масло. Добавя се 100 мл вода и се запича във фурната за около 40 минути. През това време се прави сосът: Лукът и морковът се запържват. Доматите се измиват, обелват и пасират (или нарязват на много ситно) и се прибавят към тях. Разбърква се. Добавят се измитите гъбки и нарязаната на ситно червена чушка. Отделеният сос от печенето на месото във фурната се изсипва към зеленчуковата смес. Добавят се скълцаните пресни подправки. По преценка и вкус сосът може да се подправи допълнително с черен пипер и вегета. Оставя се да къкри за около 5 минутки, като се разбърква от време на време. След това бутчетата се заливат с полученият сос и се връщат във фурната, за да се позапекат още малко - около 20-на минутки. Поднасят се топли, поръсени с лимонов сок (по желание). Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар