RSS

петък, 25 септември 2015 г.

Къри бутчета с лимон и масло във Вегета сос

Необходими продукти :




  • 3 горни бутчета
  • 30г масло 
  • 10г къри
  • 1 лимон
  • подправка вегета на вкус
  • черен пипер



за Вегета соса:


  • 3-4 по-меки домата
  • 1 настърган морков
  • 1 глава лук 
  • половин връзка магданоз
  • 2 стръка пресен джоджен
  • 1-2 стръка пресен босилек
  • 200г по-ситни гъбки печурки
  • 1 червена чушка
  • черен пипер на вкус
  • олио за запръжка 

Начин на приготвяне:


Бутчетата се измиват и овкусяват с вегета, къри и черен пипер. Върху тях се нареждат резенчета лимон и парченца масло. Добавя се 100 мл вода и се запича във фурната за около 40 минути. През това време се прави сосът: Лукът и морковът се запържват. Доматите се измиват, обелват  и пасират (или нарязват на много ситно) и се прибавят към тях. Разбърква се. Добавят се измитите гъбки и нарязаната на ситно червена чушка. Отделеният сос от печенето на месото във фурната се изсипва към зеленчуковата смес. Добавят се скълцаните пресни подправки. По преценка и вкус сосът може да се подправи допълнително с черен пипер и вегета. Оставя се да къкри за около 5 минутки, като се разбърква от време на време. След това бутчетата се заливат с полученият сос и се връщат във фурната, за да се позапекат още малко - около 20-на минутки. Поднасят се топли, поръсени с лимонов сок (по желание). Добър апетит!




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...