RSS

вторник, 29 септември 2015 г.

Зеленчукова супичка с печурки



Необходими продукти :








  • 1 главa лук
  • 1 морков
  • 1 по-мек домат
  • 250 г гъби печурки
  • 2 картофа
  • шепа фиде
  • 2 кубчета гъбен бульон
  • 2-3 стръка копър и магданоз
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1 бр. яйце
  • 1 с.л кисело мляко
  • 1 с.л брашно
  • 2-3 с.л олио
  • сок от лимон
  • оцет



Начин на приготвяне:



Слагат се около 2-3 литра вода да заврят, като се добавят кубчетата бульон. През това време се нарязва на ситно лукът, морковът и домата - на кубчета. Добавят се  нарязаните гъби и нарязаните на малки кубчета картофи. Прибавят се черният пипер, сол на вкус (ако е необходимо) и олиото. Когато картофът и морковът омекнат, се добавя и фидето. Оставя се да поври 30-35 минути. След това се изчаква да поизстине малко и се приготвя топла застройка от разбито с оцет и лимонов сок яйце, киселото мляко и брашното, като разреждаме по малко със супата. Поръсва се със скълцания пресен магданоз и копър. Сервира се топла, гарнирана с люти чушки.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...