Необходими продукти :
- 500 г пилешки дробчета
- 1 ч.ч. ориз
- сол и черен пипер на вкус
- 3-4 стръка пресен джоджен
- щипка сминдух
- 1 глава лук
За заливката:
Начин на приготвяне:
Пилешките дробчета се почистват и сваряват.След което се прецеждат и като изстинат се нарязват на кубчета. Лукът се наситнява и се задушава в олио и малко вода. Прибавя се измитият ориз и се разбърква. Добавят се дробчетата и подправките и отново се разбърква добре. Изсипва се в тава и се залива с 3 и 1/2 ч.ч. вода. Пече се до готовност, докато водата се редуцира. Приготвя се заливката : Яйцата се разбиват заедно с киселото мляко, към което добавяме щипка сода. Добавят се брашното, солта и бирата. С получената смес заливаме дроб-сармата и доопичаме до златисто. Добър апетит. Може да гарнирате с купичка кисело мляко и да поръсите със скълцани зелени подправки.
0 коментара:
Публикуване на коментар