RSS

петък, 4 септември 2015 г.

Яхния с картофи, воденички и месо


Необходими продукти : 

  • 1 глава лук 
  • 1-2 по-меки домата
  • 1 морков
  • 2-3 небелени скилидки чесън
  • 1 чушка
  • 500г картофи
  • 400г пилешки воденички
  • 300-400г месо (пилешко или свинско - по избор) 
  • 3с.л доматено пюре
  • 2с.л червено вино 
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • 1ч.л червен пипер
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 1-2 листенца керевиз
  • около 1 литър вода
  • 2-3 с.л олио за запръжка


 

Начин на приготвяне: 

Воденичките се сваряват предварително, прецеждат се и се нарязват на по-ситно.
Лукът се обелва, измива и наситнява. Запържва се в олиото. Към него се добавят скилидките чесън, нарязаната чушка, наситнените домати и морков. Разбърква се. Добавят се нарязаните на парченца месо и воденичките. Картофите се нарязват на кубчета и се прибавят към сместа. Отново се разбърква добре. Към яхнията се добавят доматеното пюре, виното и подправките, след това се налива водата и се оставя да къкри на слаб огън около 40-45 минути. Непосредствено преди свалянето от котлона, се изваждат 3-4 вече сварени картофа и се намачкват с помощта на вилица. Добавя се малко вода и се връща обратно в яхнията, като се разбърква добре, за да се сгъсти. Подправя се със скълцания пресен магданоз и листенца керевиз. Добър апетит! 




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...