Необходими продукти :
- 500 г свинско месо
- 2 с.л уни сос
- 1 счукана скилидка чесън
- 1 глава лук
- 1-2 с.л доматено пюре
- 100 г царевица от консерва
- черен пипер и кимион на вкус
- 1 ч.л чили
- 50 г паста по избор
- 2-3 стръка пресен магданоз
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на малки кубчета. Слага се в купа и се овкусява с уни сос, скилидка чесън, черен пипер и кимион на вкус. Разбърква се добре, за да се смесят всички съставки. След това, хапките се запържват в зехтина. Към месото се прибавят нарязаният на полумесеци лук, доматеното пюре и царевицата. Разбърква се. Добавят се макарони (по избор), долива се малко вода (100мл) и се оставя да къкри на слаб огън, под капак, като се разбърква периодично. Пастата трябва да уври. Непосредствено преди сервиране, хапките се поръсват с чили и скълцан пресен магданоз. Гарнираме с люта чушка по желание ! Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар