RSS

сряда, 3 август 2016 г.

Люти хапки с паста и царевица


Необходими продукти : 


  • 500 г свинско месо 
  • 2 с.л уни сос
  • 1 счукана скилидка чесън
  • 1 глава лук 
  • 1-2 с.л доматено пюре
  • 100 г царевица от консерва
  • черен пипер и кимион на вкус
  • 1 ч.л чили 
  • 50 г паста по избор 
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • зехтин за запръжка 



Начин на приготвяне:


Месото се нарязва на малки кубчета. Слага се в купа и се овкусява с уни сос, скилидка чесън, черен пипер и кимион на вкус. Разбърква се добре, за да се смесят всички съставки. След това, хапките се запържват в зехтина. Към месото се прибавят нарязаният на полумесеци лук, доматеното пюре и царевицата. Разбърква се. Добавят се макарони (по избор), долива се малко вода (100мл) и се оставя да къкри на слаб огън, под капак, като се разбърква периодично. Пастата трябва да уври. Непосредствено преди сервиране, хапките се поръсват с чили и скълцан пресен магданоз. Гарнираме с люта чушка по желание ! Добър апетит! 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...