RSS

петък, 5 август 2016 г.

Кифлички с кренвирш и сусам



Необходими продукти : 


  • 500 г брашно 
  • 1/2 кубче мая 
  • 1/2 ч.л захар
  • 1/2 ч.л сол 
  • 2 с.л зехтин 
  • 1 ч.ч топло мляко 
  • 2-3 кренвирша
  • 1 разбито яйце 
  • сусам за поръсване

Начин на приготвяне:




Брашното се изсипва в купа и в средата й се прави кладенче. Маята се размива в топлото мляко. Добавя се солта и захарта. Разбърква се, след което се прибавя и зехтинът. Сместа се изсипва при брашното и се замесва тесто. Оставя се да втаса. След втасването, тестото се разделя на части, които се разточват върху набрашнен плот. Нарязват се на ленти. Кренвиршите се разполовяват и се "обличат" с тестените лентички. Подреждат се върху тавичка, застелена с хартия за печене. Кифличките се намазват с разбито яйце и се поръсват със сусам или чубрица. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна до готовност ( около 40 минути). Сервират се топли, гарнирани с кисело мляко.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...