RSS

събота, 6 август 2016 г.

Пилешки сърчица по селски


Необходими продукти : 


  • 500 г пилешки сърчица 
  • 3 глави лук 
  • 1 морков 
  • 2-3 броя меки домати
  • 2-3 броя червени и зелени чушки 
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.л червен пипер 
  • олио за запръжка 
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 1-2 скилидки чесън 

Начин на приготвяне:

Пилешките сърчица се почистват, измиват се добре и се сваряват. Прецеждат се и се оставят встрани. От бульона, в който са врели, отделяме около 150 мл. В подходящ съд с капак запържваме лука, нарязан на полумесеци. Добавяме към него настърган морков и пресовани скилидки чесън. Разбъркваме. Доматите нарязваме на много ситно, а чушките на ивички. Добавяме и тях към сместа. Подправяме със сол, червен и черен пипер на вкус. Разбъркваме, за да се овкуси добре всичко. Прибавяме сърчицата и доливаме отделения по-рано бульон. Задушаваме ястието и оставяме да къкри на слаб огън. След готовност поднасяме със скълцан пресен магданоз. Добър апетит! 




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...