Необходими продукти :
- 1 глава лук
- 1-2 по-меки домата
- 1 морков
- 2-3 скилидки чесън
- 1 чушка
- 500 г картофи
- 300-400 г свинско месо
- 3 с.л доматено пюре
- 2 с.л червено вино
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 1 ч.л червен пипер
- 2-3 стръка пресен магданоз
- около 1 литър вода
- 1-2 с.л олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно. Запържва се в олиото. Добавя се и нарязаното на парченца месо. След като се позапържат лукът и месото се прибавят скълцаните скилидки чесън, нарязаната чушка, наситнените домати и морков. Разбърква се. Картофите се нарязват на кубчета и се прибавят към сместа. Отново се разбърква добре. Към яхнията се добавят доматеното пюре, виното и подправките, след това се налива водата и се оставя да къкри на слаб огън около 40-45 минути. Непосредствено преди свалянето от котлона, се изваждат 3-4 вече сварени картофа и се намачкват с помощта на вилица. Добавя се малко вода и се връща обратно в яхнията, като се разбърква добре, за да се сгъсти. Подправяме ястието със скълцания пресен магданоз и с люти чушлета по желание. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар