RSS

петък, 2 септември 2016 г.

Яхния с картофи и свинско месо

Необходими продукти : 


  • 1 глава лук 
  • 1-2 по-меки домата
  • 1 морков
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 чушка
  • 500 г картофи
  • 300-400 г свинско месо
  • 3 с.л доматено пюре
  • 2 с.л червено вино 
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • 1 ч.л червен пипер
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • около 1 литър вода
  • 1-2 с.л олио за запръжка



Начин на приготвяне: 


Лукът се нарязва на ситно. Запържва се в олиото. Добавя се и нарязаното на парченца месо. След като се позапържат лукът и месото се прибавят скълцаните скилидки чесън, нарязаната чушка, наситнените домати и морков. Разбърква се. Картофите се нарязват на кубчета и се прибавят към сместа. Отново се разбърква добре. Към яхнията се добавят доматеното пюре, виното и подправките, след това се налива водата и се оставя да къкри на слаб огън около 40-45 минути. Непосредствено преди свалянето от котлона, се изваждат 3-4 вече сварени картофа и се намачкват с помощта на вилица. Добавя се малко вода и се връща обратно в яхнията, като се разбърква добре, за да се сгъсти. Подправяме ястието със скълцания пресен магданоз и с люти чушлета по желание. Добър апетит! 




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...