Необходими продукти :
- 1 ч.ч ориз
- 1 глава лук
- 200-250 г ситни печурки
- сол и черен пипер на вкус
- олио за запръжка
- 1-2 бр. нарязани пилешки бутчета
- 2-3 стръка пресен магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва на парчета. Измива се и се сварява, като бульонът се прецежда и отделя. От него ни трябват 3-4 чаени чаши. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олио. Към него се прибавя оризът. Разбърква се. Гъбите се измиват и подсушават. Прибавят се цели към оризовата смес. Подправя се на вкус със сол и черен пипер. Сместа се сваля от котлона и се пресипва в подходяща тава или йенски съд. Пилешкото месо, по желание, може да се запържи леко в масло и след това да се добави към ориза. Бульонът, който отделихме по-рано, се налива. Ястието се пече в предварително загрята фурна (180-200 градуса), до готовност на ориза ( 30-35 минути). Сервираме ястието топло, поръсено със скълцан пресен магданоз. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар