RSS

неделя, 11 септември 2016 г.

Картофена тортичка

Една идея за бърза и лесна, различна и красиво поднесена салатка от скромните посочени продукти.. Резултатът е впечатляващ и много красив! 



Необходими продукти : 

  • 1 кг картофи 
  • 1 глава лук 
  • 1/2 връзка магданоз
  • сол на вкус 
  • оцет и олио 
  • 1-2 с.л майонеза за декор
  • маслини за украса 



Начин на приготвяне:


Картофите се сваряват. Още топли се обелват и се намачкват. Към тях се добавя настърганата глава лук, скълцан пресен магданоз, сол на вкус, олио и оцет на вкус. Разбърква се, докато продуктите се смесят добре. Изсипва се в платовидна чиния и се оформя с леко влажни ръце във формата на тортичка. Добре е да се направи докато картофената смес е все още топла. Оформянето е по-лесно. От сместа може да се направят два картофени блата, между които да сложите продукти по избор - крема сирене, колбас или сирене, кашкавал и др. Украсяваме с помощта на фунийка от хартия за печене, в която сме сложили майонеза. Формите и украсата са според личния вкус и предпочитания. Декорираме с магданоза и маслините, както е на снимките. Сервираме студена! Добър апетит! 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...