RSS

понеделник, 10 август 2015 г.

Ароматни шишчета с чери доматчета и наденица



Необходими продукти : 








  • 500г крехко свинско месо 
  • 1-2 главички лук
  • 1-2 пресни чушки 
  • подправки на вкус - сол, черен пипер, кимион, чубрица, соев сос
  • 2-3 супени лъжици олио 
  • 7-8 чери доматчета
  • 2-3 парченца сурова наденица
  • 30 мл бяло вино




Начин на приготвяне : 


Свинското месо се нарязва на кубчета. Лукът и чушките се нарязват по-едро, така че да могат да се нанижат на шиш. Месото се слага в подходяща купа, добавят се и нарязаните зеленчуци, чери доматчетата и нарязаната на равни парченца наденица. Овкусява се с подправките на вкус, добавя се мазнината и виното. Разбърква се и се оставя така за час. След това месото се нарежда на шишовете, като между него се редуват лук, чери доматче, парче наденица и чушка. Могат да се изпекат както на скара, така и на барбекю.

събота, 8 август 2015 г.

Завити руладинки в сметанов сос

Необходими продукти : 

  • 6 броя пилешко филе
  • 6 слайса кашкавал ( нарязани на фино парченца)
  • 6 слайса шунка или прошуто (нарязани на фино) 
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • 200мл готварска сметана
  • 50г топено сирене
  • 50г крема сирене

Начин на приготвяне:

Филенцата се разстилат и овкусяват със сол, черен пипер и кимион на вкус. Слагат се върху слайс кашкавал и се навиват на руло. След това се увиват в слайс шунка и се забождат с клечка за зъби. Нареждат се в тава, върху хартия за печене, поръсват се с мъничко зехтин и се запичат. Може и да се изпържат, но в силно загрята и повече мазнина. Сметана се слага да заври, след което към нея се прибавя топеното сирене и се разбърква добре. Добавя се и крема сиренето и отново се разбърква до хомогенност. Оставя се да поври 10-на минути на слаб огън. Руладинките се поднасят гарнирани с получения сметанов сос.По желание може да се поръси със скълцани зелени подправки. Добър апетит.




вторник, 4 август 2015 г.

Миди Медитеранео - mejillones mediterraneos



Необходими продукти : 

  • 350г миди от консерва 
  • 1 глава лук 
  • 1 червена чушка
  • 2-3 парченца портокал
  • 100г зелени маслини с аншоа
  • зехтин за запръжка
  • сол и черен пипер на вкус
  • 30мл бяло вино 

Начин на приготвяне : 

Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в малко зехтин. Към него се добавя нарязаната на ситно червена чушка, парченцата портокал и нарязаните маслини. Подправя се на вкус със сол и черен пипер и се разбърква. Добавят се мидите и отново се разбърква, след което се добавя бялото вино. Оставя се на слаб огън, под капак, за около 10-15 мин. Добър апетит. 







понеделник, 3 август 2015 г.

Фрито със зеленчуци и пилешко

Необходими продукти:







  • 350-400г картофи
  • 2 или 3 пилешки бутчета
  • 2 глави лук
  • 1 по-мек домат
  • 2 моркова
  • 7-8 печурки
  • 2 червени чушки
  • 100г грах
  • 2-3 стръка магданоз
  • черен пипер на зърна
  • сол на вкус
  • 150 мл пилешки бульон
  • червен пипер
  • олио за пържене



Начин на приготвяне : 


Пилешките бутчета се измиват добре и запържват в по-дълбок тиган или тенджера. Оставят се настрана, докато се запържат и зеленчуците. В същата тенджера се запържват лукът, нарязан на по-едро, белените и нарязани на шайби моркови, грахът и целите гъбки. Добавят се нарязаните чушки и картофите - нарязани на кубчета. Разбърква се. След 5-6 минути се прибавя и нарязаният на ситно домат. Подправя се с червения пипер - на вкус. Сместа се оставя да се позапържи около 5-10 минути, като се разбърква от време на време. Непосредствено преди свалянето от котлона се добавят черен пипер на зърна и наситнен магданоз, посолява се на вкус. Ястието се разбърква добре и се прехвърля в подходяща тава. Добавя се и пилешкото. Залива се със 100 мл пилешки бульон и се запича в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 35-40 минути. Поднася се със скълцан пресен магданоз.

петък, 24 юли 2015 г.

Пълнени червени чушки по градинарски



Необходими продукти :





  • 1 кг червени чушки
  • 200 г микс зеленчуци с царевица и грах
  • 250 г телешка кайма
  • 1 глава лук
  • 150 г ориз
  • 1 морков
  • 1 домат
  • кимион и черен пипер на вкус
  • 1ч.л червен пипер
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 7 с.л. брашно
  • 3 бр. жълтъци
  • щипка чубрица
  • 2-3 стъка пресен магданоз
  • сол на вкус
  • 200 г кисело мляко
  • олио за запръжка


Начин на приготвяне :


Лукът се запържва в олиото, след което се добавят настърганият морков, наситненият домат и каймата. След като се запържат добре се добавят: миксът зеленчуци, оризът и подправките: чубрицата, черният пипер и нарязаният на ситно магданоз. Добавя се около 700 мл вода, за да може оризът да понабъбне. След като водата от сместа се редуцира и оризът вече е полусварен, сместа се сваля от огъня и с нея се пълнят всички чушки. За да запушим чушките използваме капачето им или кръгче картоф. Когато вече сме готови с всички чушки, намазняваме подходяща тава, нареждаме чушките в нея и добавяме вода, да ги покрие поне до половината. Печем в предварително загрята фурна. След като водата от чушките заври я преливаме в друг съд и оставяме чушките да се пекат още малко до кафеникава коричка. Отделно разбиваме 3 жълтъка, добавяме прясното и киселото мляко. В малка тенджерка слагаме олио и след като се сгорещи  запържваме брашното. След това изсипваме бульона от чушките, разбъркваме докато се сгъсти леко и добавяме на тънка струйка сместа от жълтъците и млякото. Продължаваме да бъркаме докато сосът се сгъсти изцяло, след което го поръсваме с нарязан магданоз и подправяме на вкус. При сервиране чушките се поднасят поляти със соса.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...