Необходими продукти :
- 350 г. чаени бисквити
- 120 г. краве масло
- кората на един лимон
- 200 мл сметана за разбиване
- 100г йогурт
- 150г ягоди
- 250 г. извара
- 200 г течен шоколад
Начин на приготвяне :
Бисквитите се смилат с блендер и се смесват с разтопеното масло и настърганата кора лимон. Размесва се до получаването на хомогенна смес. Застила се подходящ съд с част от бисквитеното тесто. Сметаната се разбива много добре и се смесва с изварата и йогурта. Бисквитеният блат се покрива с получения крем и върху него се нареждат нарязаните ягодки. Отгоре се покрива с втори бисквитен блат, който се разточва леко с помощта на хартия за печене. Залива се с разтопен течен шоколад и се декорира с ягоди и част от ронливата бисквитена смес. Оставя се на хладно поне за час.
0 коментара:
Публикуване на коментар