Необходими продукти :
- 600г свинско месо
- 1 кг картофи
- 100 г краве масло
- сол на вкус
- кимион и черен пипер на вкус
- 50 мл бира и 2с.л олио
- царевично брашно
- соев сос по желание
- 2-3 стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на парчета, овкусява се със сол, черен пипер и кимион на вкус, след което към него се добавя бирата и олиото. Добре е да престои поне 1 час така. След това, месото се овалва в царевично брашно и се запържва в малко масло. Готовите парченца се нареждат в подходяща тава. Картофите се обелват, измиват и нарязват на средни по големина кубчета. Запържват се останалата част от маслото. Добавят се към месото. По желание може да се добави малко соев сос. Всичко се разбърква добре и се запича в предварително загрята фурна до готовност. Поднася се със стръкчета пресен магданоз - цял или скълцан.
0 коментара:
Публикуване на коментар