RSS

събота, 9 май 2015 г.

Катми с шоколад


Необходими продукти :



  • 3 яйца
  • 2 ч.ч. брашно
  • щипка сол 
  • щипка захар
  • 1ч.ч. прясно мляко 
  • 1ч.ч кисело мляко
  • 1/2 кубче мая
  • 1 чаена чаша хладка вода
  • 1 с.л заквасена сметана
  • течен шоколад за намазване







Начин на приготвяне :  


 Яйцата се разбиват, добавят се солта, захарта, прясното мляко, водата (заедно с маята) и заквасената сметана. Разбърква се добре, след което се добавя и пресятото брашно. Отново се разбърква - сместа трябва да бъде средна по гъстота ( с консистенцията на боза).  Добре е да постои поне 1-2 часа. Катмите се пекат на слаб огън, като предварително тиганът се намазва с масло. Готовите катми се намазват с шоколад, навиват се и се намазват с малко масълце.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...