Необходими продукти :
- 3 яйца
- 2 ч.ч. брашно
- щипка сол
- щипка захар
- 1ч.ч. прясно мляко
- 1ч.ч кисело мляко
- 1/2 кубче мая
- 1 чаена чаша хладка вода
- 1 с.л заквасена сметана
- течен шоколад за намазване
Начин на приготвяне :
Яйцата се разбиват, добавят се солта, захарта, прясното мляко, водата (заедно с маята) и заквасената сметана. Разбърква се добре, след което се добавя и пресятото брашно. Отново се разбърква - сместа трябва да бъде средна по гъстота ( с консистенцията на боза). Добре е да постои поне 1-2 часа. Катмите се пекат на слаб огън, като предварително тиганът се намазва с масло. Готовите катми се намазват с шоколад, навиват се и се намазват с малко масълце.
0 коментара:
Публикуване на коментар