RSS

събота, 9 май 2015 г.

Kartoffelbällchen - картофени бомбички с плънка

 Необходими продукти:


 


  • 200 грама картофи вече сварени и пюрирани
  • 100 грама брашно 
  • 2 чаени лъжички бакпулвер или сода за хляб
  • сол на вкус 
  • 2 супени лъжици пармезан/кашкавал
  • 3 филии шунка
  • олио или палмова мазнина
  • 3-4 тънки парченца шунка
  • За плънката може да използвате каквото желаете - според вкуса Ви

  

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват и се пюрират. Пюрето се слага в подходяща купа и се добавя сол, пармезан, бакпулвер и брашно. Омесва се добре, докато се получи меко, но еластично тесто. Ако тестото се получи прекалено меко,се добавя повече брашно. 
Тестото се разточва върху набрашнена повърхност и с кръгла формичка се изрязват 12 броя топки. Върху половината от топките се слага малко парче шунка и малко пармезан/кашкавал. С другата половина се покрива и се притиска по ръбовете. Пържи се в силно сгорещена мазнина до златисто.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...