Необходими продукти :
- 1 кг картофи
- 4 яйца
- 1 глава лук
- щипка чубрица
- сол и черен пипер на вкус
- 200 г свинско месо - накълцано на ситно
- 2-3 стръка пресен магданоз
- кимион - щипка
- олио и масло
Начин на приготвяне :
Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на филийки със средна дебелина. Пържат се в силно сгорещена мазнина докато омекнат леко. Отцеждат се от мазнината и се оставят настрана да се охладят малко. След като се охладят се намачкват, но не на пюре. Разбиват се яйцата, посолява се на вкус, добавя се черен пипер,кимион и наситненият лук. Разбърква се, след което се прибавят и картофите, магданозът и запърженото свинско месо. Всичката смес се разбърква много добре. Изпича се в дълбок тиган, по възможност с незалепващо покритие, като при обръщането на тортията се използва голяма чиния, такава, че да покрие тигана, за да се обърне лесно. След като се изпече се намазва с масло и се поднася.
0 коментара:
Публикуване на коментар