RSS

петък, 8 май 2015 г.

Tortilla de carne - Тортия с месо

Необходими продукти :



  • 1 кг картофи
  • 4 яйца
  • 1 глава лук
  • щипка чубрица
  • сол и черен пипер на вкус
  • 200 г свинско месо - накълцано на ситно
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • кимион - щипка
  • олио и масло 



Начин на приготвяне :


Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на филийки със средна дебелина. Пържат се в силно сгорещена мазнина докато омекнат леко. Отцеждат се от мазнината и се оставят настрана да се охладят малко. След като се охладят се намачкват, но не на пюре. Разбиват се яйцата, посолява се на вкус, добавя се черен пипер,кимион и наситненият лук. Разбърква се, след което се прибавят и картофите, магданозът и запърженото свинско месо. Всичката смес се разбърква много добре. Изпича се в дълбок тиган, по възможност с незалепващо покритие, като при обръщането на тортията се използва голяма чиния, такава, че да покрие тигана, за да се обърне лесно. След като се изпече се намазва с масло и се поднася.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...