Необходими продукти:
- 1 нарязано на порции пиле
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л червен пипер
- 1-2 по-големи глави червен лук
- 2-3 чушки - червени и зелени
- 2-3 с.л доматено пюре
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 2 белени и нарязани на ситно домата
- 50 мл бяло вино
- 1-2 люти чушки
- сол, черен пипер на вкус
- мазнина за запръжка
Начин на приготвяне :
Пилешкото месо се измива добре и се слага в голяма купа. Към него се добавят малко мазнина, бялото вино, доматеното пюре,червеният и черен пипер и сол на вкус. Разбърква се добре. В мазнина запържваме скълцаните глави лук и пресованите скилидки чесън. Разбърква се и се добавят нарязаните чушки + лютата, белените домати. Оставяме да се позапържи на слаб огън около 20 минути, след което добавяме пилешкото месо към сместа. Отново разбъркваме добре, доливаме около 150 мл вода или бульон и оставяме да къкри около още 30 минути. При сервиране поднасяме със скълцан пресен магданоз и люта чушка.
0 коментара:
Публикуване на коментар