skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 200г макарони Penne Rigate
- 20 мл течна сметана
- 2-3 с.л сладка царевица
- 1 глава лук
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 150г скариди - белени
- 100г сварен и нарязан октопод
- 3-4 рулца от раци
- миди от консерва
- 2 стръкчета копър
- 2 стръкчета магданоз
- сок от 1 лимон
- зехтин за запръжка
- 20мл бяло вино
Начин на приготвяне :
Пастата се сварява в подсолена вода и изцежда през гевгир. Оставя се настрана. В подходящ, по-дълбок съд се запържва в зехтин скълцаният лук и чушки. Разбърква се. След това се добавят морските дарове - нарязаният октопод, скариди, нарязаните на колелца рулца от раци и мидите. Разбърква се отново, след което се добавят сладката царевица, сметаната, виното и скълцаните копър и магданоз. Оставя се да къкри на слаб огън около 20-30 минути. Пастата се сервира гарнирана с готовите морски дарове и прясно изцеден сок от лимон. Добър апетит !!!
0 коментара:
Публикуване на коментар