RSS

събота, 20 юни 2015 г.

Испански кюфтенца със зеленчукова салса

Необходими продукти : 







  • 1 глава лук 
  • 2 моркова
  • 2-3 по-меки домата
  • 2 червени чушки 
  • 1 зелена чушка
  • 1 тиквичка
  • 1 патладжан
  • 3-4 картофа
  • 500г овкусена кайма
  • 2-3 скилидки чесън 
  • 3-4 стръка пресен магданоз
  • 1 с.л червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус
  • 50 мл бяло вино
  • 100г обезкостени черни маслини
  • 60 г масло
  • 1-2 стръка пресен розмарин



Начин на приготвяне:



Лукът се нарязва на ситно и се запържва, заедно с настърганите моркови в малко масло. Разбърква се, след което се добавят нарязаните на ситно зеленчуци - тиквичката, патладжанът, скилидките чесън - необелени и чушките. Разбърква се, подправя се с червен пипер, сол и черен пипер на вкус, след което се прибавят и обелените и нарязани на ситно доматки. Магданозът се нарязва на ситно и се добавя към сместа, заедно с маслините. Прибавя се бялото вино, след което сместа се оставя да се задуши за 10-та минути на слаб огън. Отделно в друг по-дълбок съд се разтапя масло, в което се запържват картофите - нарязани на кубчета. Прецеждаме ги и ги добавяме към зеленчуковата смес. Разбърква се. В същото масло се запържват и кюфтенцата, които сме оформили предварително - с големина колкото орех. И тях добавяме към сместа. Разбърква се добре и се пресипва в йенски или глинен съд. Добавят се стръкчетата пресен розмарин и ястието се запича в предварително загрята фурна на 180 градуса - за час. Добър апетит ! 

1 коментара:

stela ignatova каза...

Vkusno i raznoobrazno.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...