Необходими продукти :
- пилешко месо (бяло и от бутче)
- 2-3 бр. картофи
- 1 чушка
- 1 морков
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- 1 бр. люта чушка
- черен пипер на зърна
- сол на вкус
- 1 бр. яйце
- 2 с.л сметана за готвене
- магданоз
- 1 кубче зеленчуков бульон
- фиде
- олио
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се слага в тенджера с вода да заври и след като заври, се отстранява пяната. Изважда се и след като се охлади се накъсва или нарязва. Връща се обратно в супата, заедно с нарязаните морков, картофи, чушка, лук, люта чушка, чесън, черният пипер и се оставя да ври на слаб огън - докато омекнат зеленчуците. Когато са почти готови, се добавят фидето, кубчето зеленчуков бульон и сол на вкус. Оставя се да поври около 4-5 минути, след което се сваля от огъня. Оставя се да изстине за малко, а през това време се разбива яйцето със сметаната. Застройва се и се поднася поръсена с нарязан на ситно магданоз.
0 коментара:
Публикуване на коментар