RSS

понеделник, 22 юни 2015 г.

Хрупкави мини вити банички

Необходими продукти : 



  • 500г брашно 
  • 200 мл вода
  • 2 яйца
  • 1/2 ч.л сол
  • 1/2 ч.л захар
  • 1 с.л олио
  • 1 с.л оцет 
  • около 150г сирене
  • 120г разтопено масло 



Начин на приготвяне :



Яйцата се разбиват добре, заедно със солта, захарта, олиото и оцета. Смесват се с водата и се
 разбърква. Сместа се добавя към брашното и се замесва меко тесто. Оставя се да отпочине за 20-на минути. След което, тестото се нарязва на 6 равни топки, които се накисват в разтопеното масло и се разточват на много фино. Настъргва се сирене и се навива на руло, което свиваме във формата на охлюв. По същия начин се процедира и с останалите топки тесто. Нареждат се в добре намаслена тавичка, като отгоре се намазват обилно с масло или олио. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса - около 20 минути, след което фурната се засилва на 200 градуса - още 5-10 минути, до добиване на златиста коричка. След като се извадят от фурната, се напръскват със студена вода и тавата се завива с влажна кърпа. Поднасят се топлички с кисело мляко, боза или айран - който с каквото пожелае. Бон апети !




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...