Необходими продукти :
- 500г брашно
- 200 мл вода
- 2 яйца
- 1/2 ч.л сол
- 1/2 ч.л захар
- 1 с.л олио
- 1 с.л оцет
- около 150г сирене
- 120г разтопено масло
Начин на приготвяне :
Яйцата се разбиват добре, заедно със солта, захарта, олиото и оцета. Смесват се с водата и се
разбърква. Сместа се добавя към брашното и се замесва меко тесто. Оставя се да отпочине за 20-на минути. След което, тестото се нарязва на 6 равни топки, които се накисват в разтопеното масло и се разточват на много фино. Настъргва се сирене и се навива на руло, което свиваме във формата на охлюв. По същия начин се процедира и с останалите топки тесто. Нареждат се в добре намаслена тавичка, като отгоре се намазват обилно с масло или олио. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса - около 20 минути, след което фурната се засилва на 200 градуса - още 5-10 минути, до добиване на златиста коричка. След като се извадят от фурната, се напръскват със студена вода и тавата се завива с влажна кърпа. Поднасят се топлички с кисело мляко, боза или айран - който с каквото пожелае. Бон апети !
0 коментара:
Публикуване на коментар