RSS

понеделник, 1 юни 2015 г.

Сметанова торта с кокосов крем " Raffaelo"

Необходими продукти за 3 блата: 



  • 6 бр. яйца
  • 500 г кристална захар
  • 500 г брашно
  • 6 с.л. вода


за тортата:








  • 200 г ягоди
  • 150 г кокосови стърготини
  • 1 пакетче крем "Ole" на Dr. Oetker - ванилия
  • 400мл студено прясно мляко 
  • 500 мл течна сметана за разбиване
  • сироп от компот или захарен сироп 
  • 10 бонбона "Raffaelo" 
  • 50 г шоколадови криспи ( шоколадови дражета ) 



Начин на приготвяне : 

Яйцата, захарта и водата се разбиват с миксер на висока степен , до пълното разтваряне на захарта . Брашното се добавя по малко, като се намалява степента на миксера до минимум. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса. Докато видимо не започне да променя цвета си и да има изпечен цвят не се отваря фурната. Пробва се с клечка - тя трябва да излезе суха. Оставя се във фурната на отворена врата около 5 минути. Изважда се и се оставя да изстине напълно. Правят се по същия начин и останалите блатове. Готовият вече блат се сиропира със сиропа от компот и се оставя за 3-4 минути така, докато попие напълно течността. След това се намазва с разбития крем оле, смесен с кокосовите стърготини.По между блатовете се нареждат нарязани ягодки. По съшия начин се процедира и с останалите блатове, като последният блат се покрива с крем, ягоди и кокосови стърготини. Сметаната се разбива и с помощта на шприц тортата се декорира по ваш вкус. Накрая се украсява с бонбоните Raffaelo и шоколадовите криспи. Слага се в хладилник, за да стегне. Бон апети!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...