RSS

сряда, 17 юни 2015 г.

Боб със свинско и гъби на фурна



Необходими продукти :


  • 1/2 кг бял боб 
  • 250 г свинско месо
  • 200 г гъби 
  • 1 глава лук
  • 2 по-меки домата
  • 2 моркова
  • 2 с.л. свинска мас
  • 1 скилидка чесън
  • 150 мл. бяло вино
  • черен пипер на вкус
  • червен пипер на вкус
  • чубрица и джоджен на вкус
  • щипка самардала 
  • 2-3 стръка пресен магданоз


Начин на приготвяне : 

Бобът се накисва предварително и се вари във водата, в която е киснал. След това се отцежда и оставя настрани.Свинското месо се нарязва на малки парчета и се запържва в мас. Добавят се наситненият лук, гъбите, обелените и нарязани на ситно домати и счуканата скилидка чесън. Похлупва се и се оставя да се задуши, докато омекне. През това време към боба се добавят черен пипер на вкус,нарязаните моркови и подправките на вкус.Добавя се бяло вино. Сместа се разбърква добре и се изсипва в подходящ за печене съд - или гърне, или йенско стъкло. Отгоре се поръсва със скълцан пресен магданоз. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...