Необходими продукти :
- за тестото: 500г брашно
- 1/2 кубче мая
- щипка сол
- щипка кафява захар
- 50 мл светла бира
- 1с.л заквасена сметана
- 1ч.ч зехтин
за плънка на пицата:
- доматено пюре
- риган, босилек, чубрица - на вкус
- 60 гр сладка царевица
- обезкостени зелени маслини
- 100 гр пресни нарязани печурки
- 1 прясна червена чушка
- 100г прошуто
- 100 гр луканков салам
- 3-4 нарязани чери доматчета
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 150гр настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява в купа. Маята се разтваря в 1ч.ч. топла вода. Към нея се прибавят захарта, солта, зехтинът, бирата и сметаната. Разбърква се. Тази смес се изсипва в брашното и се омесва, след което тестото се доомесва върху набрашнена плоскост. Оставя се да втаса. След втасването, тестото се нарязва на части, според вашите желания за големина и дебелина на блата. Разточва се с помощта на малко брашно, след което се слага в подходяща тава - върху хартия за печене. Започваме аранжирането на пицата :) Към доматеното пюре се добавят ригана, босилека, чубрицата. Разточеният блат се намазва с тази смес, след което се нареждат и останалите неща - царевицата, луканковият салам, прошутото, нарязаните обезкостени маслинки, нарязаните печурки, чушката, чери доматките и кашкавалът. Поръсваме със скълцан пресен магданоз. Пицата печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Добър апетит !! :)
2 коментара:
Prekrasna vkusotia.Blagodaria.
Благодаря Ви, Стела :) Надявам се ви е харесало тестото и вкусът на пицата :)
Публикуване на коментар