Необходими продукти :
- 2-3 големи глави лук
- 500г овкусена кайма
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 1 морков
- 100г гъби, нарязани на ситно
- 50г топено сирене
- 100г пилешко филе, нарязано на жулиени
- 2-3с.л олио
- 1 кисела краставичка
- сол на вкус
- 200г бекон, нарязан на фино
- 150г настърган кашкавал
- 30мл бира
Начин на приготвяне:
Фурната се загравя на 200 градуса. Лукът се обелва, измива и нарязва на две, като за целта ни трябват по-големите части. Средата се нарязва на ситно и се запържва в олиото, добавя се настърганият морков, гъбите, пилешкото филе. Разбърква се. След това се прибавя топеното сирене, скълцаният магданоз и киселата краставичка. Подправя се със сол на вкус. Разбърква се и се оставя за 4-5 мин на слаб огън. Оставя се да се охлади. От каймата се оформят топки, които се разстилат. Слага се от готовата плънка и се завиват. Дооформят се, след което се "обличат" от двата края с изрязаните половини лук. Завиват се с бекон от всички страни и се подреждат в подмазнена тава ( йенски съд с капак ).Налива се бирата и 1/2 ч.ч вода. Пекат се във фурната около 40 минути, покрити с капак, след което капакът се маха, поръсва се обилно с кашкавал и се доопича още 10-на минути. Бон апети!
1 коментара:
Super sa.
Публикуване на коментар