Необходими продукти :
- 1 глава лук
- 1 и 1/2 ч.ч ориз
- 5-6 нарязани на едро сърнели
- 1 и 1/2 с.л масло
- сол, черен пипер на вкус
- 1-2 стръкчета пресен магданоз
- 5-6 ч.ч вода или гъбен бульон
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото. Към него се прибавят предварително измитите и подсушени сърнелки. Разбърква се добре и след около 2-3 минутки се добавя оризът. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Налива се водата и се оставя да къкри на слаб огън, като се разбърква периодично до готовност. Ястието се поднася топло, поръсено със скълцан магданоз и по желание гарнирано с кисело мляко. Добър апетит !
0 коментара:
Публикуване на коментар