Необходими продукти :
- 500г кайма
- 500г зелен фасул
- 3-4 картофа
- 1 с.л сладка царевица
- 1-2 по-меки домата
- 1 червена чушка
- 1 глава лук
- 1 морков
- 3-4 скилидки чесън
- 2с.л брашно
- сол и черен пипер на вкус
- 1ч.л червен пипер
- 30г масло за запръжка
- 3-4 стръка пресен копър
- щипка чубрица
- около 500 мл вода
Начин на приготвяне:
Зеленият боб се измива, почиства и попарва в подсолена вода. След това се прецежда и оставя настрана. Лукът се запържва в маслото, заедно с настъргания предварително морков. Разбърква се, след което към него се добавят зеленият боб, царевицата и наситнените чушка и домати. Подправя се с черен, червен пипер и сол на вкус. След това се добавят нарязаните на кубчета картофи и целите скилидки чесън ( може и небелени). Налива се водата. Подправя се с чубрицата и се разбърква отново. С влажни ръце, от каймата се оформят малки кюфтенца , които се пускат във врящата яхния.Оставя се да къкри на слаб огън около 30-35 минути. Непосредствено преди свалянето от котлона, яхнията се сгъстява с размитото в малко вода брашно. Връща се обратно за 2-3 мин. При сервиране се подправя със скълцан пресен копър. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар