RSS

четвъртък, 15 октомври 2015 г.

Пикантни пилешки бутчета с маслени картофки на фурна

Необходими продукти : 






  • 2-3 пилешки бутчета
  • 1 кг картофи 
  • 100 г краве масло 
  • щипка риган
  • кимион и черен пипер на вкус 
  • 50 мл бира и 2с.л олио
  • царевично брашно
  • соев сос по желание
  • подправка пикантина за пилешко месо
  • щипка лют червен пипер



Начин на приготвяне: 


Пилешките бутчета се измиват добре и се овкусяват с пикантина, черен и червен пипер, и кимион на вкус. Към тях се добавят бирата и олиото. Добре е да престоят поне 1 час така. След това, бутчетата се овалват в царевично брашно и се запържват в малко масло. Нареждат се в тавичка. Картофите се обелват, измиват и нарязват на средни по големина кубчета или филийки. Запържват се останалата част от маслото. Добавя се риганът и по желание може да се овкусят с малко соев сос. След като се позапържат в масълцето се изсипват в тавичката с бутчетата. Разбърква се добре и се запича в предварително загрята фурна до готовност.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...