RSS

сряда, 14 октомври 2015 г.

Мусака с кайма и картофи

Необходими продукти


 



  • 500 г кайма
  • 1 кг картофи
  • 1 глава лук
  • 1-2 бр.по-меки домати
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. чубрица
  • 2-3 стръка магданоз
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио за запръжка 



За заливката:

  • 2 бр. яйца
  • 300 г кисело мляко
  • 2-3 с.л. брашно
  • 30мл бира 



Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 3-4 с.л. олио. Прибавя се каймата и се пържи, докато стане на зрънца. Овкусява се с подправките, добавят се настърганите домати и нарязаните на ситни кубчета картофи. Разбърква се и се оставя да поври така около 5-6 минути. След това сместа се слага в намазана тава, като се разбърква добре. Налива се малко топла вода, да покрие продуктите. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за 30 минути, докато течността се редуцира. Заливката се приготвя по следния начин: яйцата се разбиват с брашното, прибавя се киселото мляко и бирата. Мусаката се залива и се връща във фурната за 10-15 минути, докато се запече. Поднася се с кисело мляко и със скълцан пресен магданоз. По желание може да поднесете и няколко люти чушлета към мусакичката. Добър апетит!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...