Необходими продукти :
- 500г шарено свинско месо
- 2-3 глави лук
- сол, кимион и черен пипер на вкус
- 1 с.л масло
- 1-2 стръка пресен магданоз
- 100мл бира
- 1с.л заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на малки кубчета и се запържва в маслото. Подправя се със сол, черен пипер и кимион на вкус. След това се добавя лукът, нарязан на полумесеци и се задушава за 2-3 минутки. Добавя се бирата и се оставя да къкри на слаб огън за 25-30 минути, като се разбърква от време на време. Най-накрая се добавя заквасената сметана, след като махнем ястието от огъня. Разбърква се до пълното смесване на сметаната със соса и се поръсва със скълцаният магданоз. Добър апетит.
0 коментара:
Публикуване на коментар