RSS

петък, 30 октомври 2015 г.

Свинско с круша, маслени картофи и гъбки

Необходими продукти : 


  • 1 глава лук
  • 700 г шарено свинско месо 
  • 500 г картофи
  • 60 г краве масло
  • 200-300 г печурки 
  • 1 морков
  • сол на вкус
  • черен пипер и кимион на вкус
  • щипка риган
  • 2-3 ч.л соев сос


Начин на приготвяне:


Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в половината от маслото. След това към него се добавя нарязаното на кубчета свинско месо. Посолява се и се подправя с черен пипер и кимион. Прехвърля се в подходяща тава (йенски съд с капак). Отделно, в останалата част от маслото, се запържват обелените и нарязани на кубчета картофи. Към тях се добавят измитите печурки. Ако са по-ситно може да се добавят цели. Разбърква се. Прибавя се нарязаният на шайби морков и се подправя с ригана и соевия сос. Сместа се разбърква и се прехвърля при свинското месо. Разпределя  се внимателно и се добавя  нарязаната на филийки круша. Налива се около 150 -200 мл вода. Пече се в загрята фурна на 200 градуа за 40 минути.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...