RSS

сряда, 30 декември 2015 г.

Въздушни кашкавалени соленки

Необходими продукти:






  • 250 г масло
  • 150 г кашкавал
  • 150 г сирене
  • 2 яйца
  • брашно, колкото поеме
  • сусам за поръсване



Начин на приготвяне:



Маслото се смесва с настърганите на едро 100 г от кашкавала и сиренето, заедно с 1 яйце и брашното. Замесва се тестото, което може да се използва веднага или да се остави да престои за 1 нощ в хладилника.Тестото се разточва на кора с дебелина 1/2 см и се нарязва с помощта на формички. Соленките се нареждат в намаслена или покрита с хартия за печене тава. Намазват се с разбито яйце и се поръсват с малко настърган кашкавал. По желание поръсете на места със сусам. Печем в предварително загрята фурна до готовност. Да ви е сладко ! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...