Необходими продукти :
- 1/2 салата айсберг
- 1-2 домата
- 1 връзка пресен лук
- 50г крутони
- по 1 с.л риба тон в зехтин (консерва)
- 100г белени скариди
- зехтин и сол на вкус
- 50г сладка царевица
- шепа маслинки - кафеви или зелени
- 2-3 ролца от раци
за сосчето:
- 1с.л заквасена сметана
- 100мл прясно мляко
- 150-200мл олио
- сок от половин лимон
- 1 скилидка чесън
- 2-3 стръка пресен копър
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне :
Салатата се нарязва и се изсипва в купа. Добавят се нарязаните доматки и скълцаният пресен лук. Подправя се със зехтин и сол на вкус. Разбърква се и се разпределя в чинии. Към салатите се добавя риба тон, няколко сварени скаридки, сладка царевица, нарязани ролца от раци, маслинки и крутони. Прибират се на хладно за 10-15 мин, след което се сервират, поднесени с чесновия млечен сос. Той се прави така:
Към прясното мляко добавяме солта, пипера и лимоновия сок. Приготвяме пасатор и докато сипваме олиото към сместа (на тънка струйка) пасираме до получаването на млечна майонеза. Към нея прибавяме скилидката чесън и пресния копър, както и заквасената сметана. Разбиваме отново до хомогенност. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар