Необходими продукти :
- 6-7 кисели краставички
- 500 г цедено мляко
- 100 г орехи
- 2-3 скилидки чесън
- 1 с. л. зехтин
- 1/2 връзка копър
- сол на вкус
за декорация:
- консерва сладка царевица
- мариновани червени чушки
- връзка копър, магданоз
- 2 маслинки
Начин на приготвяне:
Краставичките и копърът се нарязват на ситно. Прибавят се към цеденото мляко, заедно със зехтина, счуканите скилидки чесън, смлените орехови ядки и солта. Разбърква се добре. Оформя се в плато във формата на камбанки, върху които разпределяме царевичката. С останалите продукти - чушката, копъра и маслините, декорираме както е показано на снимките. Добър апетит! Салатката е модификация на традиционната салата "Снежанка", за да създаде празнично настроение на трапезата!
0 коментара:
Публикуване на коментар