Необходими продукти :
За шоколадовия ганаш:
- 500 мл течна сладкарска сметана
- 500 г черен шоколад
- 1 ч.л. тъмен ром
- За масления крем:
- 250 г масло
- 380 г пудра захар
- 1 с.л. нес кафе
Начин на приготвяне:
Разделят се яйцата - белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват с 1/3 от захарта, докато увеличат обема си. Белтъците се смесват и разбиват с останалата захар-на сняг. Към тях се прибавят жълтъците, брашното, бакпулвера, като се разбърква внимателно с дървена лъжица. Изсипва се в правоъгълна тава 20х30 см и се пече на 180С градуса. Когато е готов блата се изважда и се оставя да изстине.
Мекото масло се разбива с миксер. Към него се прибавя се пудрата захар. Отново се разбива добре с миксер и накрая се слага нес кафето, предварително разтворено с 1/2 с.л. вода. Оставя се част от крема за отгоре, а с останалата част се намазва блатът. Навива се, намазва се с останалия маслен крем и се оставя в хладилник за 2 часа.
За ганаша: Сметана се сипва в метален съд и се слага на котлона. Малко преди да почне да завира се прибавя шоколадът, сваля се от котлона и се разбърква добре. Оставя се да изстине малко, след това се слага в хладилник да стегне дотолкова, че да може лесно да се намазва.
Рулото се намазва с ганаша и с вилица се правят вертикални линии (като кора на дърво). Отрязва се малка част от рулото под ъгъл и се слага до голямата с разреза навън - да се получи като клон на дърво. Двете части се слепват с малко ганаш и с вилица пак се правят нарези.
0 коментара:
Публикуване на коментар