RSS

събота, 27 януари 2018 г.

Хляб с мед и зехтин


Необходими продукти:



  • 500-600 грама брашно
  • 1/2 кубче жива мая
  • 2 супени лъжици мед
  • 3 супени лъжици зехтин
  • щипка сол
  • 250 милилитра топла вода


Начин на приготвяне:


Активирайте маята в топлата вода, а брашното пресейте в купа. Към него прибавете солта, меда и зехтина. Налейте течните съставки, разбъркайте с бъркалка и изсипете тестото върху набрашнен плот. Замесете тесто и го оставете да си почине за един час. Покрийте с прозрачно фолио, за да не хваща коричка. За печенето използвайте йенски съд, предварително намаслен и леко набрашнен или изцяло метална тенджера. Разположете тестото вътре, загрейте фурната на 70 градуса и сложете хляба. След 10 минути увеличете температурата на 180-190 градуса и изпечете до златиста коричка. Охладете хляба, разрежете и го поднесете. Добър апетит! 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...