Необходими продукти:
- 500 грама свинско месо
- 500 грама картофи
- 1 супена лъжица краве масло
- сол, черен пипер, пресен копър
- 1 пресована скилидка чесън
- 150-200 грама нарязани печурки
- 1 морков, обелен и нарязан
- 125 милилитра прясно мляко
- 100 грама кисело мляко
- масло за запръжка
- 1-2 супени лъжици брашно
Начин на приготвяне:
В тенджера разтопете и сгорещете маслото. Обелете картофите, измийте и ги нарежете на кубчета. Сотирайте ги в мазнината за 5-10 минути и ги изсипете в йенски съд с капак. Поръсете със скълцан копър и чесън. В останалото масло запържете ситно нарязаното месо и подправете със сол, черен пипер на вкус. Добавете гъбите и морковите. Разбъркайте и преместете сместа при картофите. Загрейте още малко масло, в него запържете брашното и разредете със смес от кисело и прясно мляко. Разбъркайте до сгъстяване на соса и с него гарнирайте ястието. Сложете йенския капак, загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 50 минути. Поднесете ястието топло, добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар