RSS

вторник, 2 януари 2018 г.

Бирена баница на розички с късмети


Необходими продукти:



  • 400 грама кори за баница
  • 200 грама натрошено сирене
  • 100 грама масло, разтопено
  • 1-2 супени лъжици олио
  • 4 яйца
  • 200 грама кисело мляко
  • 80 милилитра бира
  • Щипка захар
  • Щипка сол
  • късмети



Начин на приготвяне:

Корите се разстилат две по две и се намазват с масло, смесено с олио. Всеки лист се поръсва със сирене и се завива на руло. Свива се от единия край към другия, така че да се получи розичка. По същият начин де приготвят останалите кори, подреждат се едни до други в намаслена тава. Яйцата се чукват в купа, добавя се солта и захарта, разбиват се до еднородност. Прибавят се бирата, разбърква се и накрая киселото мляко. Баницата се намазва старателно с останалото масло и се залива с млечната смес. Фурната се загрява на 190 градуса, отгоре и отдолу и баницата се изпича за 40 минути. След готовност се напръсква със студена вода и се завива. Като изстине се забождат късмети на всяка розичка. Приготвена по този начин, баницата не се нуждае от разрязване с нож. Лесно и удобно се разчупва. Добър апетит!




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...