skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 400 грама кори за баница
- 200 грама натрошено сирене
- 100 грама масло, разтопено
- 1-2 супени лъжици олио
- 4 яйца
- 200 грама кисело мляко
- 80 милилитра бира
- Щипка захар
- Щипка сол
- късмети
Начин на приготвяне:
Корите се разстилат две по две и се намазват с масло, смесено с олио. Всеки лист се поръсва със сирене и се завива на руло. Свива се от единия край към другия, така че да се получи розичка. По същият начин де приготвят останалите кори, подреждат се едни до други в намаслена тава. Яйцата се чукват в купа, добавя се солта и захарта, разбиват се до еднородност. Прибавят се бирата, разбърква се и накрая киселото мляко. Баницата се намазва старателно с останалото масло и се залива с млечната смес. Фурната се загрява на 190 градуса, отгоре и отдолу и баницата се изпича за 40 минути. След готовност се напръсква със студена вода и се завива. Като изстине се забождат късмети на всяка розичка. Приготвена по този начин, баницата не се нуждае от разрязване с нож. Лесно и удобно се разчупва. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар