Средиземноморска салата с Айсберг и зелени маслинки
сряда, 26 юни 2013 г.
Етикети:
Салати
вторник, 25 юни 2013 г.
Хрупкави крилца на фурна
Необходими продукти :
- 1 кг пилешки крилца
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. кимион
- 1 с.л червен пипер
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. сушен риган
- подправка за пиле
- 2 с.л. сладък соев сос
- сокът от 1/2 лимон
- 1 с.л. разтопен мед
- 1-2 с.л. олио или зехтин
- галета или фино смлян корнфлейкс
Начин на приготвяне :
Приготвя се марината от всички изброени продукти за нея, като мазнината, лимоновия сок и медът се слагат най-накрая. Пилешките крилца се измиват добре. Накисват се в готовата марината, разбъркват се добре с ръка и се оставят да престоят в нея около 2-3 часа.След това крилцата се овалват в галета и се подреждат върху тава, застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна, на средна температура около 30-35 минути. Пет минути преди края на печенето, тавата се сваля най-долу във фурната и се допича така.
Етикети:
на фурна,
панирано,
пилешко месо
Тортия с лук
Необходими продукти :
1 кг картофи
4 яйца
1 глава лук
щипка чубрица
сол и черен пипер на вкус
2-3 стръка пресен магданоз
олио и масло
Начин на приготвяне :
Пирожки с шунка и кашкавал
От брашното, млякото, яйцето, жълтъците, олиото, солта и маята се меси средно меко тесто. Маята трябва да е предварително разтворена в млякото. Тестото не се чака да втасва. Разточва се и с чаша се изрязват кръгчета. С леко разбитите белтъци се мажат краищата на кръгчетата. В средата се поставят лентички от колбаса и кашкавала. Кръгчетата се навиват на рулце и се мажат с белтък, след което се овалват в галета. Оставят се да втасат около 15 минути. Изпържват се в много и силно загрято олио.
Необходими продукти
- 200 мл хладко прясно мляко
- 1 бр. яйце
- 2 бр. жълтъци
- 3 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
- 42 г мая (1 кубче)
- 500 г брашно
- 160 г галета
- 200 г кашкавал
- 200 г шунков колбас
- 2 бр. белтъци
- мазнина за пържене
Начин на приготвяне :
От брашното, млякото, яйцето, жълтъците, олиото, солта и маята се меси средно меко тесто. Маята трябва да е предварително разтворена в млякото. Тестото не се чака да втасва. Разточва се и с чаша се изрязват кръгчета. С леко разбитите белтъци се мажат краищата на кръгчетата. В средата се поставят лентички от колбаса и кашкавала. Кръгчетата се навиват на рулце и се мажат с белтък, след което се овалват в галета. Оставят се да втасат около 15 минути. Изпържват се в много и силно загрято олио.
Етикети:
закуска,
руска кухня,
Тестени
Пълнени чушчици с кайма, ориз и нахут
Необходими продукти :
Необходими продукти :
- 1 кг чушки
- 300 г микс зеленчуци с царевица
- 100 г нахут
- 250 г свинска кайма (овкусена)
- 1 глава лук
- 150 г ориз
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 7 с.л. брашно
- олио
- 3 бр. жълтъци
- чубрица, мащерка, босилек, черен пипер, магданоз, сол
- 200 г кисело мляко
- 1 бр. картоф