RSS

вторник, 25 юни 2013 г.

Тортия с лук



Необходими продукти : 


1 кг картофи
4 яйца
1 глава лук
щипка чубрица
сол и черен пипер на вкус
2-3 стръка пресен магданоз
олио и масло

Начин на приготвяне : 

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на филийки със средна дебелина. Пържат се в силно сгорещена мазнина докато омекнат леко. Отцеждат се от мазнината и се оставят настрана да се охладят малко. След като се охладят се намачкват, но не на пюре. Разбиват се яйцата, посолява се на вкус, добавя се черен пипер, наситненият лук. Разбърква се, след което се прибавят и картофите и магданозът.Всичката смес се разбърква много добре. Изпича се в дълбок тиган, по възможност с незалепващо покритие, като при обръщането на тортията се използва голяма чиния, такава, че да покрие тигана, за да се обърне лесно. След като се изпече се намазва с масло и се поднася.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...