RSS

вторник, 25 юни 2013 г.

 Пълнени чушчици с кайма, ориз и нахут

Необходими продукти :

  • 1 кг чушки
  • 300 г микс зеленчуци с царевица
  • 100 г нахут
  • 250 г свинска кайма (овкусена)
  • 1 глава лук
  • 150 г ориз
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 7 с.л. брашно
  • олио
  • 3 бр. жълтъци
  • чубрица, мащерка, босилек, черен пипер, магданоз, сол
  • 200 г кисело мляко
  • 1 бр. картоф

Начин на приготвяне 

Лукът се запържва в олиото, след което се добавя и каймата и се запържва заедно с лука. След като се запържат добре се добавят: миксът, нахутът, оризът и подправките: чубрицата, мащерката, босилека, черният пипер и нарязаният на ситно магданоз. Добавя се около 1 л вода, за да може оризът и нахутът да набъбнат. След като водата от сместа изври и оризът вече е сварен, сместа се сваля от огъня и с нея се пълнят всички чушки. За да запушим чушките използваме обелен и нарязан на кръгчета картоф. Слагаме по едно кръгче в края на всяка напълнена чушка. Когато вече сме готови с всички чушки, намазняваме голяма тава, нареждаме всички чушки в нея и добавяме вода, да покрие поне до половината тава. Печем в предварително загрята фурна. След като водата от чушките заври я преливаме в друг съд и оставяме чушките да се пекат още малко до кафеникава коричка. Отделно разбиваме 3 бр. жълтъци, добавяме прясното и киселото мляко. В малка тенджерка слагаме олио и след като е достатъчно сгорещено запържваме брашното, след което изсипваме сока от чушките, бъркаме докато се сгъсти леко и добавяме на тънка струйка сместа от жълтъците и млякото. Продължаваме да бъркаме докато сосът се сгъсти изцяло, след което го поръсваме с нарязан магданоз и можем да добавим сол и куркума, за да му предадем по-жълтеникав цвят. При сервиране чушките се поднасят поляти със соса.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...