Необходими продукти :
- 300г свинско месо, нарязано на кубчета
- 1 буркан стерилизиран грах
- 1 глава лук
- 1 бр. морков
- 3 бр. домати
- 1 с.л. брашно
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 с.л. олио
- 1/2 връзка копър
- 3-4 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне :
Свинското месо се запържва. Лукът и морковът, нарязани на дребно, се задушават в същата мазнина и малко вода. Прибавят се доматите, обелени и също нарязани на дребно и ястието се задушава, докато се поизпари течността. Прибавят се брашното, червеният пипер, грахът и нарязаният на ситно чесън. Долива се малко гореща вода, ястието се овкусява и се оставя да ври 10-15 минути. След отстраняването му от огъня се поръсва със ситно нарязания копър.