skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 1 кг брашно
- 42 г мая
- 200 мл топло прясно мляко
- 1 с.л кисело мляко
- 100 мл вода
- 2 яйца
- 1 ч.ч. олио
- 1 с.л сол
- 1 ч.л захар
за пълнежа и поръската :
- 200 г сирене, нарязано на малки кубченца
- 200 г настърган кашкавал
- 1 разбит жълтък
- 10 г сусам
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява и изсипва в купа. Към него се добавя солта. Размесва се и по средата се прави кладенче. Маята се размива в леко топлото прясно мляко, смесено със захарта. Добавя се водата и олиото. Яйцата се разбиват и се смесват с киселото мляко. Изсипваме всичко в кладенчето и замесваме меко тесто. Оставяме го да втаса. След втасването, с намазнени ръце разделяме тестото на части. Във всяка поставяме кубче сирене и оформяме като топчица. По същия начин и с останалото тесто. Подреждаме в намазнен съд, във форма по избор. Намазваме питата с жълтък и поръсваме със сусам. Печем на 180-200 градуса до готовност. Непосредствено преди изключването на фурната, вадим питата и я поръсваме с кашкавала. Доопичаме само на горен реотан до златиста коричка. След готовност завиваме питата с влажна кърпа. Сервираме топла. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар