Необходими продукти :
- 1 брой зелена салата Трокадеро
- 1 връзка зелен лук
- 200-300 г прясна коприва
- 1 лимон
- 1 краставица
- сол и зехтин на вкус
- 1-2 сварени яйца
- 40 г крутони (чеснови)
- маслини за украса
за дресинга:
- 2 с.л кисело мляко
- 1 с.л млечна майонеза
- 1 ч,л сладка горчица
Начин на приготвяне:
Копривата попарваме във вряща, подсолена вода. Отцеждаме я и оставяме да изстине. През това време измиваме, подсушаваме и нарязваме на ситно зелената салата. Разпределяме я в две купи - за двама души. Върху нея добавяме нарязания зелен лук. Посоляваме на вкус, овкусяваме със зехтин и лимонов сок. Разбъркваме внимателно. След това добавяме нарязаната краставица и копривата. Разпределяме крутоните и добавяме дресинг. Приготвяме го много лесно: смесваме продуктите за него и разбъркваме до хомогенност. Декорираме с маслините и сварените яйца.
0 коментара:
Публикуване на коментар